Sunday, January 25, 2015

#ResepiMalas #NasiGorengJimatMasa

Posted by Zurin Zakarya at 12:32 PM
Hi iolzzzz, assalamualaikum

Iolzzz kembali,tadi pagi dalam pukul 9 lebih camtue..(i ollzzz terlajak tido okay,jangan ingat iolzzz ni anak dara malas lak,cepuk sorang2 nanti,hahaha) iolzzz dapat surat warning dari mak iolzzz suwuh masak nasi goreng ya knoww that's #friedrice sebab mak n abah iolzzz gi kebun (hari ni mood nak ikut p kebun tu xde..hahaha #alasansematamata :P) (iolzzz,terus terang..iolzzz bab lain,iolzz nak kata rajin tu tak lah..malas gak..sebenarnya,malas tu maksudnya bukan jadi mem besaq ye kat umahh..gilerr ke haper nak suwuh mak iolzzz lecturer kat i? camtue? haha.. iolzzz buat je kerja2 yang sepatutnya seorang yang dah berusia 25 tahun ni patut tahu,tapi bab masak ni iolzzz memang malas.. dipaksa dan disuruh or habis citer iolzzz sendiri rasa betul2 nak masak..baru iolzzz g dapur) (jatuh saham aku zurin,hahaha) actually, menda metul, iolzz terus terang je la,maybe sebab iolzzz single lagi n tak rasa lagi memasak tu sebagai tanggungjawab besaq n perkara yang sepatutnya anak dara cam iolzzz ni patut tahu sebab tu kot iolzzz ni memang tak amek pusing sangat bab2 masak memasak ni.. masak untuk perut sendiri kalau lapaq sangat bolehlah,masak untuk orang lain,tunggu sampai seru..hahaha (tapi menda basic masak iolzzz tahu okay..jangan ingat iolzzz sampai masak nasi pun xreti..siap korang,iolzzz cari korang..hahaha)

(dah xyah nak merepek panjang sangat zurin), pada hari ahad yang indah ni, dek kerana iolzz dah dapat surang warning dari mak iolzzz suwuh masak nasi goreng, so iolzzz share la ckitt resepi nasi goreng simple dari mak iolzz campur ckitt dari iolzz punya style

nak tengok nasi goreng jimat masa iolzz...

TaDa~~~~~~~~~~~~

Iolzzz namakannya #NasiGorengJimatMasa

sedap tak?

haishhhh..giler tak sedap?tengok tangan lahh..sedap okay!! hahaha xD #masukbakulangkatsendiri

resepinya,memang sesuai untuk orang malas nak p dapur cam iolzz ni,mak iolzzz siap tulis lagi kat surat warning,JANGAN MALAS SANGAT,BILA LAGI NAK BELAJAQ MASAK see,nampak tak iolzzz bold tu,iolzz tujukan warning tu untuk iolzzz sendiri..hahaha, #jatuhsahamakulagizurin >_<

Bahan-Bahannya & Cara Memasaknya:

Hiris Bawang Besar & Bawang Putih

Tumis Bawang Besar & Bawang Putih tadi sampai garing,lepas garing masukkan kicap dan sos cili kalau ada nak masukkan isi ketam ke,sosej ke..terserah,masing2 punya citarasa..lepas tu masukkan perasa sikit gula dan garam

Lepas tu, masukkan nasi putih yang dah dihancurkan , kacau2 dengan bahan tadi

enjakkan sikit nasi yang digaul2 tadi ke tepi sikit,pecahkan telur,hancurkan telur pastue gaul semua...

Pastue rasalahhh...hahaha,agak2 sedap ke tak sedap ke..pandai2 korang la adjust sendiri rasa tu..

Takkanlah beginners cam iolzzz ni nak bagi ajaq gak kott?nyahahaha xD

lepas dah siap suma tu?

Apa lagi?Makanlahhhhh....mau tunggu lagi? hahaha :P

Selamat Mencuba,Tak Nak Cuba Pun Xpe.. Iolzzz tak rugi apa-apa pun..hahaha

See You Next Post..Byeezzzzz Uolzzzz,Assalamualaikum..

0 comments:

Post a Comment

 

U And I Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review