Join us on Facebook

Saturday, July 16, 2011

Untungnya Budak-Budak Sekolah Zaman Sekarang...


Assalamualaikum! Annyeong! :D
Hehehehe..Salam Sabtu untuk semua..

Ok,lah this posting sj je la nak kongsi2,nak sharing2 dengan korang..
mesti yg de astro,dgn pakej learning dah sedia maklum
yang kat astro skrunk ada channel

Astro Tutor TV

Ada 3 channel For UPSR,PMR n SPM..

(Kak.Tak Tahulah!?Kitorang tahu KBS WORLD je...!)
(Hehh!Sindir nampak!?)
(Agak2 lerr..klu nak sindir pown~~~)

Kalau "adik2" yang xtaw lagi pasal channel ni,silalah jengok2 kat tv nanti..
xrugi masa pown..
daripada korang dok tgk laptop cam "akak" korang tengah buat ni..
baek korang tonton tiga channel tu..
korang dapat ilmu,boleh buat ulangkaji n also at the same time,xbuang masa korang.
pada yang xde pakej learning..
suwuh ayah korang,amek pakej tu
selama korang tgh menjadi calon2 utk 3 exam pntng ni
(xmahal mana pown,klu nak dicomparekan dengan pakej astro yg laen..)

(Haha,tetiba pulak aku rasa cam aku ni,Promoter Astro..ᄏᄏᄏᄏᄏᄏᄏ^^!)

Ala,pada calon2 tiga exam penting ni..
korang korban la kejap tgk KBS WORLD ke,RIA Ke,Prima Ke,MTV Ke,Anime Ke..
Sbb Exam Korang tu lagi penting..
Habis exam nak tgk semua tue sampai lebam..
Korang tengok la..
Takkan hilang punya la..channel KBS World suma tu..

"Akak" korang ni..
time2 cam korang dulu..
sejam je taw,mak ayah bagi tengok tv..
tu pown Berita..
n klu nak tgk rancangan favorite skali pown..
mak ngan abah kata,skali je jangan tgk da pasnie..
tapi,zaman skrunk budak2 cam korang ni..
dah hebat da..
siap de laptop lagi..
n maybe korang da xamik port sal TV an..
sbb de laptop n maybe korang ley tgk by live streaming kan..
so my advice,lupa lah sekejap sal K-pop or apa2 yang berkaitan dengan Hiburan..
Sbb exam tu lebey penting,dan menentukan masa depan korang nak kemana pasnie..
i yg da masuk universiti n da grad diploma pown,if time exam,langsung xjenguk2 folder K-pop yang ada lam lappy..
abis paper tu,n ada gap yang agak panjang..baru i akan layan..
sbb pada i ACADEMIC IS IMPORTANT,THE K-POP or WHATEVER THAT I LIKE,JUST 4 HOBBY!
n even obses camne pown,my mind always ada satu sentences ni je..
"ACADEMIC IS IMPORTANT!"

Lastly,Jangan Lupa yerr adik2 tengok channel astro tutor tv..
gunakan peluang dan kemudahan yang da ada..
untuk improvekan subjek2 yang korang lemah or whatever is..
tapi kalau pas da tgk channel tu..
korang kenalah bukak buku n study hard gak..
jangan sia2kan masa depan korang..
do something yang boleh cerahkan masa depan korang..
~~~~~SEKIAN,THE END~~~~

No comments:

Post a Comment