Join us on Facebook

Monday, May 23, 2011

Tudung (iluvislam article)


this entry post sangat special dan khas sy tujukan pada diri saya sendiri,
sebagai seorag muslimah yang bertudung n
pada muslimah2 yang lain diluar sana..

Takut melihat perkembangan umat Islam sekarang..
Dalam Islam, kaum hawa diwajibkan bertudung dan menutup aurat..

Tetapi persepsi umat Islam sekarang hanyalah..

'Alah, kan aku dah pakai tudung, tutup aurat lah tu..'

ATAUPUN...

'Cantik jugak ye aku pakai tudung..'

Ataupun bertudung hanya di sekolah.. di luar rumah??
Wallahua'lam..

Kadang-kadang kesalahan itu diletakkan pada bahu ibu bapa yang terlampau sibuk dengan urusan duniawi..

Apakah kita sebagai anak hanya membiarkan ibu bapa terus leka dalam urusan mereka??

Cuba fikir kalau kita berubah dulu.. ibu bapa kita akan menyedari kesalahan mereka dan mungkin akan berubah..

Ini tidak, kalau anak tidak tutup aurat, salah siapa?? jawapannya ibu bapa..

Wajarkah??

Bertudung tidak semestinya menutup aurat..
Apa guna memakai tudung tetapi baju dan seluar ketat??
Kenapa pakai tudung kalau terdedah aurat??
Apa guna pakai tudung kalau tudung hanya sepanjang sedepa??
Kenapa pakai tudung tetapi tidak memenuhi syariat ALLAH??
ALLAHUAKBAR!! MASYAALLAH!!

Pernah tak kita fikir??
Apa perasaan RASULULLAH S.A.W kalau tengok keadaan umatnya sekarang??
Sedangkan sebelum Baginda wafat Baginda ingat pada kita..

Ummati,Ummati..

ALLAHUAKBAR!!MASYALLAH!!

YA ALLAH, bukakanlah pintu hati mereka..
Kurniakanlah hidayah kepada mereka..
Sesungguhnya Engkau Maha Pemberi Kurnia..
Alhamdulillah Ya Allah, tetapkanlah hati kami agar kami sentiasa berada di jalan-Mu yang benar..
Kuatkanlah Iman kami, YA ALLAH..
Amin Ya Robbal A'lamin..

-Artikel Iluvislam.com

No comments:

Post a Comment