Join us on Facebook

Saturday, May 21, 2011

Mangsa Tanah Runtuh : Rumah Anak Yatim Di Hulu Langat.


Assalamualaikum Semua..
Erm..Hari Ni Life Aku Agak "BZ" ckitt,sbb today my first day going to Kursus KPP
(itu kursus,basis class mcm i ni yang baru nak amik lesen kereta!(pecah rahsia..))
dari pukul 8 smpai kul 5 td,mmg aku dok cangak je la kat PBE tue ngan BFF i,NITA :D

kerana,agak lama aku dok kat sana..sampai aku tak taw langsung hal currents news yang happen kat malaysia hari ni..(tapi dalam ingat aku hari ni,2AM showcase..)(tapi tue bukan main point skrunk ni..)Balik je rumah,as usual la..aku akan bukak laptop,almaklum "bz"2 pown,aku kenalah spent time gak ngan laptop ni.

aku de la jenguk2 twitter dulu,then tengok Dato CT,tweet "AL-FATIHAH PADA MANGSA2 TANAH RUNTUH DI RUMAH ANAK YATIM HULU LANGAT" (ayat dia,lebey kurang camnie la..)

then aku pown,cam WHAT?SERIOUSLY?,then dengan sepantas kilatnya,aku terus bukak the star online..then de la sal news ni..

very pity to them..
i'm speechless..
skrunk ni,mcm2 bencana alam dah terjadi...

ni gmbr lokasi kejadian..
(aku tak nak upload gmbar2 time proses pencarian mangsa...mmg menyayat hati...)

jadi disini,pada yang beragama islam,marilah sedekahkan al-fatihah dan yassin pada mangsa2 yang terkorban,dan takziah pada keluarga2 mangsa,tabahkan hati & kuatkan semangat,allah lebih menyayangi mereka semua..n mari doakan supaya proses pencarian mangsa2 yang masih tak dapat dikesan berjalan dengan lancar..

sorry lagu kat blog xkena dengan post yang ni..
tapi,dalam hati n sebagai seorang rakyat malaysia yang beragama islam..
aku bersimpati dengan sedih mengenai kejutan berita ni..

No comments:

Post a Comment