Friday, March 18, 2011

kesan minum ais...

Posted by Zurin Zakarya at 11:13 AM

Kesan Minum Ais Pada Sistem Badan Anda!
Serangan Jantung Dan Amalan Minum Ais Pada Sistem Badan Anda!

Bukan sahaja amalan meminum ais selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!. Kita tidak akan kehilangan apa-apa… malah akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada anda yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca dan sebagai renungan bersama. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman anda.

Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT. Jalan terbaik…adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup…

Jadi, sama-samalah menjaga kesihatan yang paling maksimum.

0 comments:

Post a Comment

 

U And I Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review