Wednesday, December 22, 2010

Tudung Ohhh Tudung...

Posted by Zurin Zakarya at 11:11 PM
Assalamualaikum..Ha,Back Again...Sorry Kengkawan Saya,Yang Saya Sangat Sayangi..Ni..Mesti korang rindu aku,kan?(hahahaha..perasan sudah...)Rindu rr sangat,kan..merepek2 je aku ni..Ha,actually,aku seem like bz ckitt..(bz??hamboii..bz sangat ker..)Ehh,Hello..mesti rr bz..kena jaga anak sedara lagi,sampai xterjaga dah la..n dah malas nak jaga da..erm,bukan sbb aku tak sayang anak sedara aku..SAYANG,ok..Dua2 anak sedara aku,aku sayang...Tapiiii!!perangai anak2 sedara aku ni..menduga akal fikiran aku..(Choppp!!korang mesti kata kan..ala budak2 biasa..rr..)Ha,meh nak citer,umur aku berapa?20,kan??Walaupun perangai aku lingkungan diorang2 gak..(Opps..pecah lubang..)tapi,aku de byk perkara nak uat..n aku bukan dlm lingkungan "baby sitter" yang penyanyang...yer..harap maklum..


erm,dah luar topic dah ok ni..ha,for the 1st comeback ni..(walaweyyy...comeback.ko ingat ko artis,comeback bagai...kan...)erm,k,lah 1st entry ni nak citer sal TUDUNG..
K,lah tudung skrunk banyak jenis..okay..tudung itu lah,tudung ini lah...cuma satu tudung je xtermasuk,TUDUNG SAJI...(cam aku xtaw je,korang pk apa..time baca ni..kan..)Erm,cakap sal tudung lak,skrunk ni banyak jenis cara pemakaian tudung ni..Erm,klu aku kat kampus kan..klu pakai tudung yang skrunk ramai gurlz2 pakai..tu..(malas nak citer pnjang2,korang pandai2 rr..teka tudung yang mana satu..)kitorang panggil Tudung Instant,tapi paling hebat sekali.."TUDUNG EKSPRESS"!!!..(Wala..Wala..Ingat Bus Ekspress..ker..?!)Ye rr...mana taknya kitorang panggil tudung instant,sekali serlum(Err..Serlum tu pakai yer...) masuk je,lah..pastue dah siap..xyah pk nak belit sana belit sini,sonang cito,budak kocik pown ley pakai..


Erm,klu dah pakai tudung camtue,kan..korang( utk gurlz2 yer..)mesti ketatkan kat leher kan..?Ha,samalah ngan aku pown,nak nmpak kemas kan..kena rr proper ckitt,walaupun tudung tue,orang panggil cam2 kan.Ha,baru2 ni..slama aku dok menyepi dari dunia blogging ni..aku de terbukak satu blog ni..erm,dia citer sal cara pemakaian tudung instant tu..xnak citer lebey2 korang tgk je la ea..n mari kita termasuk dengan diri aku yang bergelar muslimah ni,fikirkan..


2 comments:

Saiedah Syamielah said...

pemakaian tudung ini bila menampakkan leher bukan shaja menyerupai biarawati..malah sudah lari konsep kita menutup aurat..tujuan kita memakai tudung adlah utk menutup aurat dr rambut leher buah dada..maka jika kita menampakkan leher kita ,,,apalah maknanya kita bertudung..ni pandgn saiedah ^^..betul tk?

Zuryn Zakarya said...

erm betul2..zurin setuju dgn pandangan saiedah..
sbb tujuan pakai tudung mmg utk menutup aurat..
dan klu dipelbagaikan menyerupai biarawati..
mmg sepatutnya sebagai muslimah kena mengubah kearah yg lebih baik :)

Post a Comment

 

U And I Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review