Tuesday, June 15, 2010

Mum Advice....

Posted by Zurin Zakarya at 8:54 PM
assalamualaikum..
Annyounghasehyo for those view my blog..
actually this one xde apa sangat pown..
saja2 nak berkongsi story the morry dengan korang..tue..jerrrr..
xde niat laen okeyhhh...
ha..camnie kisahnya..
sedang aku dan mak aku berbual2..
tiba2 mak aku bagi tau kat aku yang ni..
bukak sem ni,be matured ckittt...
(matured tue...haperrr??....)
Matanglah...
then aku pown tanyalah kenapa..
then mak aku bagitaulah..
umur tue dah 20..takkan nak jadi perangai budak darjah satu kot..
belajar dah nak habis da..
dah nak masuk alam pekerjaan da..
takkan nak uat perangai budak2..
takkan nak manja2..lagi..

aku pown diam je..
pastue mak aku pown ada pesan gak..
bukak semester 5 ni..
in case ada small problem..
settle slowly..
think..sabar ckitt...tenangkan hati tue..

sebab mak aku tau perangai aku ni jenis kelam kabut..
kalau ada masalah..
mulalah tak keruan...
then mak aku pesan..
dah penghujung semester ni..
jangan kuat merajuk..jangan kuat menyentap ngan roomate ker..classmate..atau kawan2..
so..aku pown..
dalam hati..
betul gak..dah nak habis semester da..
be a "new" person...
takkan tak nak berubah..
pastue mak aku bagi tau lagi..
belajar dulu..
ada jodoh..adalah pasangan hidup nanti..
jangan fikirkan sangat..
kita doa banyak2..mintak kebahagiaan..
Insyallah adalah jodoh aku nanti..
kan dah dijadikan setiap orang akan ada pasangan masing2..
so..focus dulu belajar..

sentap denn..mak den bagi tau camtue..
so,kepada "yang,,yang..yang..berkenaan.."..
i'm not interested..
n..also to myself..
pasnie kalau ternampak mamat2 handsome..
suka2 camtue..je lah...
toksah nak jadi stalker da..
waste time okay..!!

ha..yang aku bold2 kan..tue lah nasihat2 mak aku pada aku..
n yang last aku bold..tue..
untuk kepada "yang..yang..yang berkenaan..."..n also to myself..

0 comments:

Post a Comment

 

U And I Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review