Monday, December 28, 2009

what happen to me..around this week??

Posted by Zurin Zakarya at 5:00 PM
ok..
actually..
this posting aku nak post kat blog ni dah lama..
cuma..xde mood nak bukak..n nak menaip jer..
huhu
ok..juz nak story the mory
apa yang aku dah uat sepanjang this week..
hari2 last aku bersama keluarga tersayang..

26/12/2009
aku n mak abah aku..pergi umah kakak aku..
sbb besoknyerr nak pergi kenduri kat penang..
urmm..agak seronok lah..
sebab rindu sama upin dan ipin..
haha..anak sedara aku lah..
umar dan nizzar rayan..
lepas rindu kot..
petangnya kami sekeluarga di bawa oleh kakak aku ke kedai tudung..
wah..tetiba kan..aku terminat menda2 camnie..
so,aku pown adalah beli tudung..cam citer nur kasih tue..
beli,sebab untuk kemudahan aku nak turun dekat2..xyahlah
susah2 nak iron tudung segala bagai..
terus pakai tudung tue..
n pastue kami meneruskan perjalanan di kedai pakaian..
bukan butik yerrr..
haha
beli..lah baju kurung 2 helai..
kan da nak masuk semester baru..
27/12/2009..
kami sekeluarga berholiday di penang
holiday..lah sangat kan..
umm..xde..juz pegi kenduri kahwin jer
b4 gi kenduri kahwin tue..
kami satu family gi jalan2 cuci mata kat queensbay mall
xbeli apa pown.
sj sonok2 jalan2.
pastue tengahari camtue..
barulah berangkat ke kenduri kahwin..
sumpahh jauh..
kat balik pulau..
jalan nak ke sana..
ya rabbi..pusing2..
mau pening pale dibuatnya..
dah la..atas bukit..
aduhh..memang scary..
kami gi kenduri kahwin sedara belah pakcik aku..
n adalah satu sejarah yang aku xbape suka berlaku..
aku n kakak aku,xpakai lah pakaian wajib yang perempuan kena pakai
kalau gi kenduri apa2..skalipun..
yakni baju kurung..
ok,kakak aku,maybe dia xterasa..
sbb ada family dia..
aku..lah kan..
dah lah ngan pakai tshirt nyerr..
suma orang,pandang aku ngan kakak aku..
kakak aku maybe not..
aku ni yang diorang pandang semacam sangat..
so what???salah ke..aku pakai tshirt.
kami dari tempat lain kot..
xtaw la..pulak my dad memang nak gi kenduri tue..
n adelah sorang makcik tue..
usha aku semacam jer..
hello mak cik..
shayee dijemput datang kenduri ni..
mak cik sakit kat mana,tgk saya xpakai baju kurung..????!!
konon nak cakap camtue..lah
tapi..yeahh!orang melayu harus jaga adab dan tatasusila..
so,kami sekeluarga kena balik awal..
sebab nizar not in good mood..
baby kot..
kena tukar itu..ini..
b4 balik..
kami menunaikan kewajipan kat satu masjid yang berhampiran..
pastue aku,mak aku, ayah aku..
teruskan perjalanan balik ke sg.petani..
n kakak aku n family dia balik umah dia..
31/12/2009..
kakak aku nak balik..
kami sekeluarga akan makan besar...
hehe=D
Okay need to go..
maybe2 jap2 lagi pulak..
akan posting something..
bubye..

0 comments:

Post a Comment

 

U And I Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review