Join us on Facebook

Sunday, January 15, 2017

#2017

Hi Uollzzz! So For Starting 2017 Ni,Ghasanya Belum Terlambat Lagi Kot,Walaupun Sudah 15/01/2017. Still Happy New Year For Everyone! Hopefully 2017 Will Bring Happiness & Also All The Wishes For 2016 and 2017 Become True. That's All For First Post For 2017. See Ya! :)

Sunday, November 6, 2016

Konvo!Konvo!Musim Konvo!

Hi! Assalamualaikum Chu All~~!

Tadaa!!!Finally!Berjaya Mengomeback Kan Diri For 1st Post Dihujung2 Tahun Ni.Rindu Tak? Confirmo Tak An~~Hahahahaha!! Well, Sis Menyepi Kejap..Reasons are, 1st Sebab Keja Lah. Penat Bhaiii~!Actually,Ada Masa,Malamnya..Tapi Sebab Cheq Pikiaq Nak Lena, So Laptop Ke Mana, Blogging Pun Ntah Kemana..Hmmmmm :( Lain Sebab Tak Rajin, Yakni MALAS ceritanya and Adalah Cerita2 Lain,But Mostly Kalau Update Sal Sis, Yang Ghasanya Ala2 Kadar n Suam2 Kuku Ja Ni, Sis Update Di Facebook,Twitter Kadang2 Takpun Instagram.Actually, Sepanjang Senyap Jap,Blogging2 Ni, Sis Banyak Sangat Idea Nak Post Sini, Tapi Yelah, Dek Kes2 Sis Diatas Ni.Sis Lupakan Saja...

So,Back To Our Cerita, For This 1st Post, Well Sis Rasa This Month Musim Adik2,Kakak2,Abang2 Yang Baru Habeh Study Ni, Adalah Month Untuk Depa Berkonvo.So, Sis Sini Ucapkan TAHNIAH! CHUKAHAE! CONGRATULATIONS! Pada Yang Sudah Grad! Syok Tengok Gambar2 Konvo Depa. Well, Dek Syok Tengok Gambaq2 Konvo Depa Sis Rasa Macam Nak Sambung Study.Is It GOOD idea? Cer Bagi Suggestion, Plus Nasihat Kat Sis Ni..Sebab Semangat Sis Nak Sambung Study Ni..Dok Berkobar2 Ja. Meh2 Komen Nanti..Kot Chu Ollss,Ada Cadangan Ke Atau Tips Kat Sis Ni Nak Sambung Study Balik. So,Meh La Sis Nak Acah Throwback Sikit Gambar2 Sis Konvo Degree,Last Year..HueHueHue xD
Gambar Diploma, Ada....Tapi Malehhh La Sis Nak Upload,Ni Cukuplah Yerrr.....HaHaHaHa ^^ Okay Nasihat Pada Yang Sudah Grad, Selamat BerJobHunting Pada Yang Belum Lagi, Pada Yang Dah..Teruskan,Mana Yang Dah Dapat Kerja Tak Kiralah Ikut Qualification Masing2 Atau Dah Lari Dari Qualification Belajo Dulu, Takpe...Kerja Dulu..Kalau Jumpa Peluang Lain, JUST GRAB IT! Ini Nasihat Kat Diri Sis Sama Ni..Sebab Sis Pun Baru Nak Menstabilkan Kerjaya Sis Yang Baru Bermula Dari Bawah Ni. Pada Yang Sudah BerJOBHUNTING Tapi Belum Ada Rezeki, Keep Trying...Sis Lalui Juga, Apa Yang Anda2 Lalui,Hadapi n Tangani...BE STRONG, Walapun Kadang2 Bermain Juga Dengan Emosi..Sabar Dan Teruskan Usaha. Okay, That's All..Ada Jodoh,Kalau Sis Rajin..Sis Update Lagi Yer... See Ya! Assalamualaikum! ~zuryn~

Friday, January 1, 2016

Happy New Year 2016

[01/01/2016]

Assalamualaikum. Good evening my dear beloved few followers. Well, Today is 01/01/2016. Which is we already entered to 2016!!!

Harap2 azam uollzzz untuk tahun 2015 dah tercapai, but if not bring it back to 2016.Makes it become true and if there new azam for this year.Makes sure achieved it too. Well, pesanan tu untuk iolzzz jugak. Sorry Na dearr uolzzzz...i menyepi jap di sini.iolzzzz busy di social media lain, which is insta, facebook and sometimes twitter. lol. And other else, i busy with job seeking, plus melagho sikit and adalah hal2 lain.cita panjang2 sini..penat iolzzz nak menaip. Ni pun i menggagahkan diri ni. Maybe start today post. tomorrow and next day,maybe iolzzz rajin nak update blog after this? or maybe create another blog? or maybe this blog will be as my personal or closed down maybe? haaaa.....banyakk nau maybe nyer. Well lets see how well 2016 gonna be happened and how well maybe will active back as a blogger, and talking about azam. Azam iolzzz tahun ni, 1) Jadi insan yang lebih baik dan berubah ke arah yang lebih baik,for Allah S.W.T for sure and also for my parents and myself 2) Confidently and bravely drive car (iollzzz da dapat balik car iollllzzzz,tapiiii....tapiiii...takpelah tak yah lah story sini.) 3)lose weight and another is 4) start up my first career. (please doakan iolzzz...iolzzz tgh cuba kuatkan keberanian iolzzz and tgh mengigihkan diri untuk boleh drive for finding job,maybe part time job for this year as starting for this. Doakan iolzzzz for this year iolzzz dapat kerja.)

So that's all for today post, i try to coming up with another post on tomorrow, insyaallah. see ya! Assalamualaikum.

p/s, iolzzz da tonton DILWALE as for penutup 2015. iolzzz recommmend uolzzz must watch this movie.Seriously good!! Kajol in this movie totally gorgeous and so so so BEAUTIFUL!! OKAY!Done with p/s. Bye Again & Assalamualaikum!

from

Zurin Zakarya ^_^

Monday, October 19, 2015

New Chance

Assalamualaikum and Yow to My Luvly & Handsome Follower.
harap-harap semuanya sihat and life goin well..today post just nak sharing you know moment being my mak assistant jaga budak bertuah, my sista kids, sebab sista i kena pi thailand for her works, so yeah just go. Actually, i'm not really want to go, tapi sebab dapat offer letter daripada UiTM Perlis untuk Library Assistant 1st stage job interview. Pegi je la,even kena dok beberapa hari kat peghelis.
okay back to the main topic, moment that i mentioned before, well kids ni at the stage 6 to 9 years old ni perangai diorang agak on and off, kids that yang nak tunjuk dah real feeling, and start nak "buat perangai";i admit i'm quite annoyed actually when they start to grow up especially the eldest one. But you know, when i think back what i've done before to the eldest. i'm not supposedly to do that. budak2 kan. So i start slowly untuk telan n tego with a good way. Not just like before. Okay itu pasal eldest. Yang second ni quite similar, tapi layankan aja lah..n kadang2 tertinggi suara n tangan ni sometimes jahat gak kat dua orang ni. one sebab terbiasa dah sebelum ni n 2nd u know suara iolzz ni agak bising la jugakk..n kuat..hahahaha.. xD Tapi pelan2 la learn perangai budak2 ni, n iolzz pun kenalah berubah jugakk...ngeeee~~

okay itu, dah cerita dah pasal bebudak tu..n now citer pasal iolzz pulak. well today, pagi tadi iolzz pegi interview. well first stage interview for library assistant position at UiTM Perlis. Well, this is my first time attend government sector interview session. Totally mixed feeling after received the offer letter. Interview everything's fine, and you know after i hear quite encourage words dari library staff tu, i feel like i have a new chance. and i feel like why nak rasa nearly give up or dissapointed. Just be patient. Allah surely will help me and myself also kena ada effort untuk berubah dan bagi peluang baru kepada diri sendiri. Library staff just said, just wait for the second interview if i had chance. Well, for now on, doa pada Allah, lebih banyak dekatkan diri dengan yang Maha Esa n berusaha lebih lagi. Insyaallah aku akan dapat second interview tu n terima interview dari company or organization for private sector or government sector. i will do my best to improve. You guys my beloved followers. Doakan iolzzz untuk dapat kerja n balas jasa parents dan adik beradik iolzzz. Hehehe ^^

done with my bebelan for this post. See you for the next post. Annyeong n Assalamualaikum ^^

Friday, October 9, 2015

No Title Post...

Assalamualaikum!! Hi Iolllzzzzz!! ^^

Why No Title Post?? Because No Idea What Le Best TitlE I Should Type...

Actually, this post just for active a bit on blogging world..

Iolzzz cuba la yer..nak active blogging kembali... hashtag #hakakkkcubadiknon xD because you know being a jobless, while waiting and keep waiting for interview call, blogging maybe can less my boring...

so, just wait,hokaaayyyyy? Iolllzzzz punya ayat,cam iolzzzz ni ramai follower je..walhalll yang hadoooo....hahahaha.

Hookayy behhh dah hakakkk bebel...Byeee, see you guys next post,Ciaooooo ^^

Monday, September 14, 2015

Bravo Lima Terbaik!! #Bravo5 #BravoLima


Assalamualaikum. Gud evening and how are you, my lovely and charming followers? Harap sihat la yer ^^


iolzzz semalam, p menghabehh duit, tonton wayang latest local movie,Bravo 5.


mehh hakakk nak belanja gambo siket bukti da menyokong filem tempatan terbaik ni. Hahahaha.



Bravo 5,memang the best punya filem perang tempatan. Its based on, reality story from commander team.


I punya review. As penonton, iolzzz okay je, puas hati.1)Jalan cerita yang best 2)Para pelakon yang mantap 3)mesej yang nak disampaikan dalam cerita tu, sampai n boleh "feel" So pada iolzz everything's perfect tu me.


kurang tu,ada lah, but i'm not an expert to post and mentioning kekurangan dalam #Bravo5 ni. Itu serahkan sahaja pada yang pakar untuk cerita selanjutnya.


lastly,to conclude.#Bravo5 must have on watchlist for movie time. Tak Rugi. Berbaloi. That's all from me.Assalamualaikum.

Thursday, September 10, 2015

Abadoned Blog from 04/02/2015 - 10/09/2015


bongkak nau omey king bob ni,expression dia..ehehehe^^


Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam Sehati Sejiwa...gituwww,banyak nau salamnya


pa kabar? how are you? good? sihat? Alhamdulillah, if that way, beloved followers sihat sejahtera, always stay healthy..Well, talking about sihat, empunya blog ni setelah membiarkan blog selama 7 bulan, tolak tambah konvo,hari jadi dan sewaktu dengannya, empunya blog ni semakin sihat dan semakin mengembang..lol xD Mengembang?want to know why?


Mau taknya mengembang? nak koje kerani,n sedikit lari dari bidang belajar tu banyaklah halangannya.. nak drive sendiri, ha tu salah empunya blog ni sendiri,sampai la dok penakut,tapi by hook or by crook, i have to put away that takut..because almost nearly to end of 2015 ni, i have to be brave and learn to drive back and SURVIVE!Walaupun orang mungkin nampak iolzzz bahagia menanam anggur, sampai la tak nampak hasil ni..hahaha. Tapi sebenarnya tidak..huiii, macam2 hal ooi, jadi sepanjang jadi penanam anggur berjaya ni, tungging terbalik suma dah jadi..iolzzz nak citer sini, tapi sebab berapa bulan dah senyap lama di dunia blogging ni, dan hanya aktif di sosial media yang lain, seperti Facebook, Insta,Twitter and whatsoever tu suma,biarlah hal tungging terbalik tu iolzzz sahaja yang tahu...and certain people sahaja yang tahu....


Well, talking bout today,which is 10th September 2015, i amik 2nd time MUET, but this is free MUET under Unit Perancangan Ekonomi,managed by SL1M (Skim Latihan 1 Malaysia), well you know, pasal speaking meaking ni,tadi punya test, ibarat itik dan ayam berkumpul dan masing2 ada cerita masing, tapi kedua2 belah pihak cuba menyampaikannya,even tak paham dan tak kesampaian, apa yang nak disampaikannya.. itu based on apa yang aku hadapilah tadi, tak taulah yang one group dengan aku tadi,depa punya fahaman tadi macam mana..hahaha xD Tapi,okay la jugak soalannya, boleh la jugak nak elaborate point..bolehlah, ayat sedapkan hati..


Mostly,my degree friend tanya ,why nak amik lagi sekali..well my answer is, xpelah nak jadi student life balik..


okay itu tadi punya cerita, well since this week still in early september, my birthday already passed and one good memories from FB, they sharing back old memories on the same date this year,konon ala2 throwback la..


so this is throwback from 2nd September to 3rd or 4th September something from Facebook



Even Google too wished for my birthday xD




well atas ni,throwback for my sweet day and for my mum sweet day.. okay back to myself, yang iolzz citer tunggang langgang,tungging terbalik sepanjang jadi jobless ni, cakap pasal kerja ni..suma da mintak,kilang tak kilang,kerajaan tak kerajaan, swasta tak swasta suma da mintak..bila interview panggil n dapat p tu alhamdulillah kan,experience, bila tak dapat p or aku terpaksa tolak tu pun sakit gak dihati ni..tapi lagi sakit, apabila ada sesetengah perception orang pada yang menganggur macam iolzz ni,perghhh memang negative r, n sesetengah ni pun mulalah meletakkan perception n mulalah melalut menda2 yang tak sedap..supposedly li kan, kalau pada yang menganggur ni better tanya or cakap menda yang baik2 dari pada..dok cakap sebarangan n negative tu suma, memang aku tahu kadang2 niat tu nak bergurau, tapi disebalik bergurau atau kadang2 sekadar luahkan perception depa tu kadang2 menusuklah hati dan kalbu, bukan tak mintak, suma da mintak..tapi rezeki tu suma,bukan empunya badan ni tak nak keja,NAK SANGAT KEJA,tapi takde rezeki, effort dunia mungkin da buat da suma,tapi effort akhirat aku, aku banyaklah yang kurang,so memang la lambat sikit rezeki aku..tapi bukannya aku tak usaha, usaha dah,habehh dah duet dok usaha,beli kertas A4,envelope suma dunia punya usaha tu aku dah buatdah..tapi kalau Allah kata, bukan sekarang, aku kenalah lipat gandakan lagi usaha aku dengan rapatkan lagi diri aku dengan ALLAH,insyaallah rezeki tu dekat n Allah akan turunkan nikmatnya. So,pada jiran or adik beradik n even dalam family sendiri pun terlepas or takde niat bagi pandangan pasal kerja or mengata memandang sinis pada penganggur macam aku ni, aku tak dendam n aku tak simpan dalam hati, tapi aku sentiasa ingat pada yang dah insan2 ini buat dan kata kat aku..Insyaallah daripada apa yang dah berlaku pada aku ni pasal kerja ni,insyaallah tu suma aku jadikan pendorong semangat untuk diri aku..TERIMA KASIH diucapkan pada semua insan2 yang dah "encouraged" aku dengan kata2 mereka ni, TERIMA KASIH SANGAT SANGAT :)


so,that's all for today, InsyaAllah akanku cuba untuk aktif di 2nd virtual diary ni..hehehe^^ n i try to repost or write throwback post sepanjang iolzz senyap di dunia blogging ni..


That's All from Me,Peace Out n ASSALAMUALAIKUM